Kapabel

Nieuwe 'hofkapel' Kapabel

Na 11 jaar trouwe dienst trad “Moatwerk” af als hofkapel van de Siepeljonkers. Zij konden echter niet leven met het vooruitzicht om zonder een eigen kapel de carnaval tegemoet te gaan. Daardoor besloten de "Founding Fathers" van de op te bouwen kapel de koppen bij elkaar te steken. Blazers van “de Dakkapel” Koen Baars, Jan-Roelof Schepers (a.k.a. Poef) & Siepeljonkers voorzitter Pim Bank gingen gezamenlijk op zoek naar muzikaal jong volk! Na een hoopgevende introductieavond was er al snel een enthousiaste groep jongeren bereid gevonden om deze uitdaging aan te gaan.

Vervolgens is er vanaf maart elke vrijdag fanatiek geoefend om een flinke dosis feestelijke muziek te kunnen spelen tijdens carnaval. Er was namelijk nog genoeg werk toe doen. De één is voor de kapel overgestapt op een ander instrument, terwijl de ander überhaupt nog nooit een instrument bespeeld had. Gelukkig was er goede begeleiding en hoopvolle inzet van de kapel. Wat in maart begon met het zoeken van muzikanten,  begon richting de 11e van de 11e steeds meer op een échte kapel te lijken.

Op woensdag 2 november 2016 lieten wij ons voor het eerst horen in residentie ’t Stadscafé. Mede door een spontane opkomst van allerlei carnavalsvolk uit verschillende commissies binnen de Siepeljonkers en andere belangstellenden werd het een ongekend gezellig optreden. Dat was de geslaagde vuurdoop voor de muzikanten die onder de naam “Kapabel” samen met de Siepeljonkers het carnaval te lijf gaan!

We kijken er erg naar uit om samen met het trio, de raad van elf en elke andere carnavalsvierder er een groot feest van te maken!

Enthousiaste groet,

Jurgen Kleine Schaars

Kapabel


goodgoan!